Nu werkprocessen steeds verder gedigitaliseerd worden en sociale media toenemend gebruikt worden binnen organisaties, blijkt het lastig om grip te houden op informatie- en documentstromen. Ook de komst van Het Nieuwe Werken, waarbij men zelf bepaalt waar en wanneer gewerkt wordt, maakt het moeilijker om in controle te zijn over informatiemanagement binnen een organisatie / bedrijf.

Vragen als ‘Hoe wordt informatie effectief en efficiënt gebruikt?’ en ‘Hoe verbeter je de vindbaarheid, toegankelijkheid en uitwisselbaarheid van documenten?’ zijn te beantwoorden door middel van onderzoek. Hetzelfde geldt voor organisaties die zich afvragen of het informatiebeleid dat zij voeren en de procedures die zij volgen, voldoende zijn om de producten en diensten te realiseren die zij wensen.

Quality Doc voert onderzoeken uit op het gebied van (documentair) informatiemanagement en ICT. De diepgang varieert van een quick scan tot een volledig onderzoek, zoals:

  • Onderzoek naar het gebruik van het Document Management Systeem (DMS), Record Management Applicatie (RMA) of vergelijkbare systemen/applicaties;
  • Tevredenheidsonderzoek bij gebruikers van het DMS, RMA of vergelijkbaar systeem binnen een organisatie of delen daarvan;
  • Kwaliteitsonderzoek naar de documentaire informatiehuishouding (beleid, systeem, processen, procedures, middelen en mensen) van een organisatie of delen daarvan.

Wil je weten wat Quality Doc voor jou of jouw organisatie kan betekenen? Neem dan contact op voor een vrijblijvend gesprek.

×