Public Library of the Year Award 2018

Voor het eerste is een Nederlandse openbaar bibliotheek genomineerd voor deze internationale prijs.

Public Library of the Year Award 2018

De bibliotheek School 7 ligt in het haart van Den Helder en hoort bij de Kopgroep Bibliotheken en is nu een van de 5 kandidaten voor de titel “De beste nieuwe publieke bibliotheek van de wereld”.

De uitslag wordt op 28 augustus bekend gemaakt in Kuala Lumpur tijdens het congres van The International Federation of Library Associations (IFLA).

De Award, die ooit in het leven werd geroepen door het Danish Agency for Culture and Palaces, bestaat sinds 2014.

In totaal hebben 35 bibliotheken uit 19 landen van over de hele wereld zich aangemeld. De deelnemende bibliotheken moesten tussen 1 januari 2015 en 31 december 2017 zijn opgeleverd. Het gaat om bibliotheken die nieuw zijn gebouwd óf zijn gehuisvest in een verbouwd pand dat daarvoor nog geen dienst deed als bibliotheek.

De jury heeft de kandidaten beoordeeld op 6 verschillende punten, waaronder de mate waarin de bibliotheek rekening houdt met nieuwe digitale ontwikkelingen, lokale verankering, duurzaamheid en de wensen en behoeften van de gebruikers.

De andere genomineerden zijn Austin Central Library in de VS, bibliotheek Villa-Lobos Park in Brazilië, de Noorse openbare bibliotheek Deichman Biblo Toyen en de openbare bibliotheek van Tampine in Singapore.

Lees meer op:

https://systematic.com/library-learning/nyheder/2018/nominees-public-library-of-the-year-2018/

Geen Commentaar

Sorry, het reactieformulier is gesloten op dit moment.

×